Rólunk

ELKO EP | Cégbemutató

Teljes körű megoldások egy gyártótól!

Az ELKO EP vállalat, melynek központja a csehországi Holešovban található, immár 25 éve az Ön villamossági partnere. Termékeink közt a kezdetektől megtalálható a lakossági vagy ipari felhasználásra szánt eszközök széles sora. Az utóbbi években jelentős ütemű fejlődés jellemezte az intelligens vezérlés területét, amelyen vállalatunk hetedik éve folyamatosan fejleszti iNELS smart home solutions épületautomatizálási rendszerét. Ahogy a relé termékkör esetében, úgy az épületautomatizálás területén is jelentős piaci pozíciót harcolt ki magának cégünk. Olyan termékeket fejlesztünk és gyártunk, amelyek nem csak kényelmes vezérlést teszik lehetővé, hanem környezetbarát technológiával készülnek, valamint energiát takarítanak meg.

 

          

Az ELKO EP anyavállalat fokozatosan több országban is leányvállalatot nyitott - Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában, Romániában, és a legutóbbit Németországban. Napjainkban termékeinket a világ 70 országba exportáljuk, és olyan világmárkák nevei alatt is megtalálhatják őket - a teljesség igénye nélkül -, mint Schneider Electric, EATON, HAGER, Siemens, NIEAF SMITT , stb.

Munkánk alappillére a fejlesztés és a modern technológia, erőfeszítéseink eredményét pedig Önök, a vásárlóink élvezhetik, mivel nem csak egyszerűen egy terméket vásárolnak meg, hanem igényeiknek megfelelő, testre szabott megoldást is. A saját fejlesztési részleg és a precíz gyártási eljárás, valamint a kereskedelmi hálózatunk adja meg Önnek a lehetőséget, hogy kiaknázza villamossági megoldásainkban rejlő lehetőségeket, melyeket folyamatosan fejlesztünk. A termékeink gyártásához szükséges hátteret a modern gyártócsarnok biztosítja, melyet az idén bővítettünk a legmodernebb és leggyorsabb SMD beültető berendezéssel, amely garantált minőséget és operatív ellátást biztosít.

               

A Cseh piacon jelentős, 80 % részesedéssel vagyunk jelen, és az európai piacokon is dinamikusan növekvő részesedést tudhatunk magunkénak.

Átlagos éves növekedési ütem: 20 %

Munkatársak létszáma Holešovban: 170 fő

Munkatársak létszáma az ELKO Holdingban: 300 fő

Telepített iNELS épületautomatizálási rendszerek: 5000+

Képviseletek világszerte: 10

Export országok: 70+

A forgalom 40%-át a cseh piac, 30%-ot az export tevékenység és 30%-ot a leányvállalatok tevékenysége teszik ki. 

          

Termékeink három fő csoportra oszthatók - relé (hagyományos moduláris eszközök), iNELS RF Control (vezeték nélküli rendszer), iNELS BUS system (vezetékes rendszer). Ezen termékcsoportok önálló műszaki katalógussal rendelkeznek, amelyekben teljes körű műszaki leírás található az egyes termékekről. 

Vállalatunknál sok végzős mérnök hallgató készítette diplomamunkáját. 

2012 –ben anyacégünk Zlín-megye vállalkozása díját, az „Év vállalkozása” országos megmérettetésben pedig a második helyet nyerte el. 

Elismerések:

  • SMR-T - Zlatý termék díj
  • az "RF Touch" is Zlatý Amper díjat kapott 
  • a vezeték nélküli vezérlő a Cseh-Morva Elektrotechnikai Egyesület „Az év innovációja”  díját is elnyertel
  • az egyesület díját „LARA“ internetrádió - és zenelejátszó egység is megkapta
  • díjat szerzett az intelligens RF box, az "eLAN-RF-003“ is
  • Az iNELS Multimedia szintén díjat nyert – a televízió képernyőjéről vezérelhető korszerű rendszer Grand Prix díjat kapott.

A vállalat teljes körű működését bemutató dokumentumot letöltheti: itt

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest