Rólunk>3 a magyar igazság, avagy 3 rendezvény a közelmúltból

3 a magyar igazság, avagy 3 rendezvény a közelmúltból

Konferencia a Smart Home rendszerekről: 2018.04.20

Szervező: Magyar-Szlovák Közös Inkubációs Központ Pócsmegyeren & VG3 Consulting

A pócsmegyeri Inkubátorház és a VG3 Consulting rendszeresen bővíti a kisvállalkozások- és startupok üzleti ismereteit a közösen szervezett rendezvényeik során.

Nagyon fontosnak tartják a kapcsolatépítést, és hogy a vállalkozók és vállalkozni vágyók találkozzanak potenciális stratégiai partnerekkel, érdeklődőkkel, akár jövőbeli megrendelőkkel, valamint a tevékenységüket segítő szakértőkkel.

Az április 20.-án megtartott konferenciát tematikusan a smarthome rendszerek köré építették. Az épületautomatizálás területét ezúttal sem csak technológiai oldalról közelítették meg. Részletezték például az okos-otthon rendszerek piacának jelenlegi állását, megítélését is, így például arra is kitértek, hogy miként vélekednek a különböző szektorok képviselői erről a kérdéskörről.

Az ingyenes eseményen számos - tevékenységi körével a témához szorosan kapcsolódó - szakember előadását hallgathatta meg a közönség. Közük volt Kiss Olivér - magyarországi leányvállalatunk vezetője - is, aki "Okos-rendszerek, a jövő technológiája a jelenben" címmel prezentált. 

Számunkra hatalmas öröm volt az az óriási érdeklődés, amely a témát, valamint az iNELS-rendszert övezte, melynek okos-városokban történő használatát Olivér külön is kiemelte.  

Az rendezvényen az alábbi előadásokat hallgathatták meg a látogatók:

 

  • Dessislava Dimitrova – AlphaSonic Kft.: „Okosváros másképp”
  • Kopanecz Gábor – 2 Kop Kft.: „Vevői igények és innovációk kezelése, közelítése az építőiparban”
  • Szarvas Péter – CHAMELEON Smart Home Kft.: „Chameleon a világ első gyártófüggetlen okos otthon rendszere”
  • Pődör Csaba – VARIQ World Zrt.: „A jövő építkezése – Moduláris otthonok”
  • Partneri bemutatkozás – Archenerg Klaszter
  • Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter
  • Kiss Olivér – ELKO EP Hungary Kft – „Okos-rendszerek, a jövő technológiája a jelenben”

 

Biztonságtechnikai Nyílt Nap: 2018.04.24

Szervező: Alphasonic Kft. 

Az Alphasonic Kft. által szervezett „Biztonságtechnikai Nyílt Napon” olyan megoldásokat ismerhetett meg a hallgatóság, amelyek alkalmazásával teljes, mégis testre szabható biztonsági rendszert kapnak. A komplexitás és az egyszerűség "párosa" is járhat kéz a kézben! Jelige: "Velünk leszámolhat a kábelek véget nem érő hadával, a szoftverek összevisszaságával és új fejezetet nyithat az IP alapú biztonsági rendszerek terén!"

A vendégek a díjmentes rendezvény alatt 5 szakember előadásait hallgathatták meg, melyek során megismerkedhettek pl. a Vivotek legújabb kameráival, távfelügyeleti szerverek és szervercsoportok beállításaival vagy, hogy mire kell májustól odafigyelni a GDPR kapcsán, a biztonságtechnika területén. Társaságunk képviseletében Olivér ezúttal is előadott, méghozzá "Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT - hálózatok az okos-városok szolgálatában!” címmel. 

 

V. Nemzetközi Szakmai Szimpózium: 2018.04.25

Szervező: LAN Számítástechnikai Szolgáltató Kft. 

A Szimpózium színvonalas előadásait ezúttal is 50 szakember hallgathatta meg. Az előadások szüneteiben a szakmai kapcsolatok elmélyítésére és az új termékek, új lehetőségek megismerésére is egyaránt lehetőség nyílt.

A hallgatóság soraiban helyet foglaló szakemberek részletesebben is megismerkedhettek a PowerWalker legújabb UPS-eivel, a TP-Link okos ill. vezeték nélküli megoldásaival, a Chameleon SmartHome rendszerével, ami nemzetközi szinten is újdonságnak számít. Betekintést nyerhettek az egyre gyorsabban terjedő, IoT hálózatokra vonatkozó szabályozásokba és újfajta, költséghatékony mérési lehetőségeket ismerhettek meg. 

Az ebédszünetet követően társaságunk, illetve ügyvezető igazgatónk, Kiss Olivér jóvoltából megismerték Magyarország egyik legelterjedtebb smarthome rendszerét, az iNELS épületautomatizálási rendszert. Olivér részletesen beszélt a rendszer által biztosított előnyökről, újdonságokról, valamint a smarthome piacon jelenleg is folyó fejlesztésekről, innovatív megoldásokról és a jövő lehetőségeiről.

A Szimpózium végén tombolára is sor került, melynek során a kisorsolt, szerencsés vendégek, az előadók cégei által felajánlott értékes ajándékokat nyerhettek.

 

Ezúton is nagyon köszönjük a meghívást mind a három esemény szervezőjének!

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest