Rólunk>AirMD-100 mozgásérzékelő, avagy objektum-felügyelet távolról!

AirMD-100 mozgásérzékelő, avagy objektum-felügyelet távolról!

A legújabb, iNELS Air termékkörbe tartozó AirMD-100 ismeretlen (nem kívánatos) mozgás figyelésére szolgáló eszköz. Képes olyan távolabbi területeket is felügyelni, amelyeket csak egészen ritkán ellenőrzünk. Ilyenek lehetnek például a hétvégi házak, istállók, műhelyek, raktárak, vagy garázsok, stb… Az érzékelő a Cseh Köztársaságban már forgalomban van és az ottani legelterjedtebb internetes-hálózatokon kommunikál (LoRA, Sigfox, NB-iOT).

Az érzékelő roppant könnyen beüzemelhető. Egyszerűen csak elhelyezzük a hálózat hatótávolságán belülre (az átjátszó állomások az eszközökkel, a hálózat paramétereitől függően, akár 50 km-es távolságból is képesek kommunikálni) és egy QR kóddal aktiváljuk. Az érzékelőtől származó adatokat a BTS állomás továbbítja a „master server”-nek, amely feldolgozza, majd elküldi azokat a Cloudnak (felhő tárhely). A megfelelő működés- és az adatok összegyűjtése érdekében az ELKO EP „felhő” (ELKO Cloud) tárolja az eszköztől származó „history”-t, vagyis az általuk rögzített adatokat. Egy felhasználói fiókhoz korlátlan számú eszközt csatlakoztathatunk. Az értesítéseket az okostelefonra vagy táblagépre telepített megfelelő applikációra is megkapjuk. 

Az érzékelő emellett számos egyéb, kiegészítő funkciót is kínál. Például az „anti-szabotázs” funkció, amely illetéktelen beavatkozás esetén (pl. a tápegység eltávolítása vagy megszakítása) hozza működésbe az eszközt. Szintén lehetőség van az eszköz érzékenységének beállítására, hogy elejét vegyük egy szükségtelen kapcsolásnak, vagy, hogy csökkentsük az érzékelő jelzésének reakcióidejét.

A kétirányú RFIO protokollt használva, az RF KEY hordozható vezérlővel egyszerűen irányíthatjuk az eszközt. Az érzékelőt kikapcsolhatjuk a megfigyelt területre történő látogatás, pl. a megfelelő jogosultsággal rendelkező személy belépése előtt, majd annak távozása után, egyetlen gombnyomással újraaktiválhatjuk. Az egység több RF Key hordozható vezérlővel is összepárosítható, így minden családtag, vagy bármely felhatalmazással rendelkező személy használhatja a sajátját.

A mozgásérzékelő „visszafelé” is működhet, például ha az idősebb családtagok önállóan élnek egy lakásban és éppen az a jó, ha mozgást érzékelünk. Ezáltal nyomon követhetjük, felügyelhetjük őket a mozgásuk alapján, és ezt látva meggyőződhetünk róla, hogy minden rendben van náluk. 

Az iNELS Air termékkör kínálatában az AirMD-100 mozgásérzékelőn túl megtalálható még egyebek mellett a vízkiömlés érzékelő, a füstérzékelő, vagy a levegőminőség érzékelő is. Az egységek bármilyen területen felhasználhatók, lakásoktól az irodaépületeken át a kereskedelmi célú létesítményekig, sőt még az okos városokban (Smart City) is. Felhasználhatóak a városokban például a közlekedésben, a parkolás megkönnyítésére, vagy a közterület-világítások üzemelésének, fogyasztásának optimalizálásához is, stb…

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest