Rólunk>Folyamatban legújabb termékkörünk, az iNELS Air engedélyeztetése

Folyamatban legújabb termékkörünk, az iNELS Air engedélyeztetése

Egyre szélesebb körben terjed Csehországban, és Európa-szerte az iOT (Internet of Things - Dolgok Internete) eszközökhöz kifejlesztett Sigfox vezeték nélküli hálózat alkalmazása. Nem csak a hálózat, hanem maga a "Dolgok Internetének" általános szerkezete is nagy mennyiségű adat, alacsony energiafelhasználás mellett, nagy távolságokra történő továbbítására szolgál, lehetővé téve ezzel a különböző elektronikus használati eszközök, berendezések összekapcsolását. Ennek köszönhetően az érzékelők, szenzorok, és a szenzorok tápellátását biztosító elemek is tovább működhetnek megbízhatóan.

A Sigfox hálózatra csatlakozó valamennyi végponti berendezésnek és kommunikációs modulnak rendelkeznie kell a megfelelő tanúsítvánnyal. A kommunikációs modulok és chipek engedélyeztetéséhez a "Communication Verified Modul" és a "Sigfox Reference Design" tanúsítványok szükségesek. 

Termékeink már eleve hitelesített kommunikációs modulokat használnak, ezért mindössze a "Sigfox Ready End Product" tanúsítványt kell megszerezniük. Ezt a hamarosan bevezetésre kerülő iNELS Air termékkörünk első két egysége már meg is kapta

AirIM-100S - Univerzális szenzor vészhelyzetek érzékeléséhez fejlesztve. Sokoldalúan használható pl. hőmérséklet, áramerősség, folyadékszint,- vagy energia fogyasztás méréséhez. Az érzékelő a "P_0094_56EE_01" azonosítóval ellátott tanúsítványt szerezte meg.

AirTM-100S - Impulzusátalakító, amely mágneses, infravörös, vagy LED szenzorokat használ a háztartási energia mérőórák (víz, gáz, áram) adatainak rögzítésére. Az egységnek köszönhetően felügyelhetjük otthonunk energiafogyasztását. Az átalakító tanúsítványának azonosítója: "P_0094_B301_01".

Ezzel már mindkét eszköz a legmagasabb szintű tanúsítvánnyal rendelkezik és a lehető legjobb kategóriába ("Class 0") került. A kategóriákat az integrált antenna sugárzási teljesítményének mérése alapján határozták meg.

Az új iNELS Air termékcsalád minden egységét a 868,13 MHz működési frekvenciájú RCZ1 (Radio Configuration Zone 1) hálózathoz fejlesztettük, amely Európa, Omán és Dél-Afrika területeit fedi le. 

Meggyőződésünk, hogy a széria további termékeinek hitelesítése is gyorsan folytatódik, így hamarosan újabb egységek állnak majd vásárlóink rendelkezésére. 

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest