Rólunk>Jiří Konečný elnyerte a 2017-es „Az év Smart City üzletembere” díjat

Jiří Konečný elnyerte a 2017-es „Az év Smart City üzletembere” díjat

Az ELKO EP Holding tulajdonosa, Jiří Konečný, a Városok és Önkormányzatok Szövetségének elnökével, František Lukl-el megosztva nyerte el a 2017-es „Az év Smart City üzletembere” díjat. A jövő intelligens város koncepcióinak versenyére idén először került sor, a Smart City Innovációs Intézet szervezésében. A városok közötti Smart City Model versenyen Prága 3. kerülete nyert.

A díjakat a Regionális Fejlesztési Miniszter, Karla Šlechtová adta át, a Cseh Köztársaság legfontosabb cégeit és személyeit díjazó Czech TOP 100 gálaesten, amelyet 2017.június 21-én rendeztek a prágai várban. 

„Ez a díj annak a hosszú távú elkötelezettségnek a látványos elismerése, amelyet az intelligens villanyszerelés és automatizálás területén mutatunk, immáron nem csak az épületek- és otthonok vezérlésének, hanem egész városok felügyeletének tekintetében is. Meggyőződésem, hogy a következő néhány évben újabb forradalom vár ránk ezen a területen. Nem is sejtjük még, hogy ez a technológia mennyivel kényelmesebbé teszi majd az életünket a jövő „okos” városaiban.” – mondta el Jiří Konečný a sikerről. 

A Smart City, vagyis okos városok koncepciója az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium és a Regionális Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartozik. A Minisztériumok nagyra értékelik azokat a projekteteket, cégeket és személyeket, akik a „Smart City” koncepció kidolgozásában és megvalósításában is részt vesznek. Kifejezetten az olyan javaslatokat díjazzák, amelyek megvalósítható és fenntartható megoldást kínálnak. A verseny célja az olyan innovatív megoldások előmozdítása, amelyek a településeken és városokban élők életminőségének javítását szolgálják, különösen az energiahatékonyság- és költségoptimalizálás, illetve a közbiztonság tekintetében.

További információkért látogassa meg az esemény hivatalos weblapját. Az eseményről további fényképeket itt talál.

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest