Rólunk>Már a PROMOTIC-kal is kommunikálunk

Már a PROMOTIC-kal is kommunikálunk

iNELS épületautomatizálási rendszerünk már a PROMOTIC SCADA vizualizációs szoftverrel is kommunikál. Ez egy olyan program, amelyet számos iparágban, a különböző technológiai folyamatok vizuális megjelenítésére és kezelésére használnak. 

Az ilyen jellegű szoftvereket egyre többet használják az intelligens otthonokban- és épületekben található technológiák ellenőrzésére és kezelésére. Mi 2007 óta gyártjuk saját, iNELS névre keresztelt (amely az "Inteligentní elektroinstalace = Intelligens villanyszerelési rendszer" kifejezésből származik) intelligens villanyszerelési rendszerünket. Az épületautomatizálási rendszer fejlesztését, tökéletesítését azóta is töretlenül folytatjuk, hogy egyre jobb eredményekkel büszkélkedhessünk és persze, hogy egyre inkább megkönnyítsük ügyfeleink mindennapjait. 

A PROMOTIC SCADA felületét úgy tervezték, hogy a lehető legegyszerűbben érhesse el minden felhasználó. A program igazán sokféle kommunikációs lehetőséggel rendelkezik; beépített kommunikációs illesztő-programokat, szabványosított interfészeket, webszervert és pl. adatbázisokhoz való hozzáférést is kínál. Mindez szinte megszámlálhatatlan lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy a PROMOTIC-ot saját rendszerükbe, projektjeikbe integrálják

A SCADA rendszer alapvetően 3 eszközünkkel kommunikál. Ezek közül az első az iNELS BUS System központi egysége, amely az ASCII protokollon keresztül továbbítja az információkat - ebből a célból a PROMOTIC egy "PmCHAR" nevű illesztőprogramot használ, ami szintén része az installációs folyamatnak. Nem csak a különböző állapotokat, hőmérsékletet, stb. ellenőrizhetjük így a vezetékes iNELS BUS rendszerben, de a különböző paraméterek értékeit is változtathatjuk, vagy akár vezérelhetjük is a rendszert. Akár külső gyártók termékeit is a rendszerbe vonhatjuk, felügyelhetjük őket és teljes vezérlési projekteket is beállíthatunk, mint pl. egy épületkomplexum kazánházának irányítása. 

Az iNELS RF Control vezeték nélküli épületfelügyeleti rendszerünk palettáján megtalálható Intelligens RF Boxok is kommunikálnak a PROMOTIC SCADA-val. Az eLAN-RF-003 vagy az eLAN-RF-Wi-003 továbbítja az információt az API felületen keresztül - amely a "HttpReguest" nevű illesztőprogram (adatok és képek) segítségével kommunikál az Intelligens RF Boxokkal. Így a különböző iNELS RF Control eszközöknek nem csak az állapotát követhetjük nyomon, de akár még szabályozhatjuk is őket. 

A témával kapcsolatosan további információkat a PROMOTIC weboldalán vagy a www.inels.hu - n találhat.

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest