Rólunk>Smart Building 2018 Konferencia

Smart Building 2018 Konferencia

Idén szeptember 12-én rendezték meg Prágában a Smart Building 2018 nevű konferenciát, amelynek központi témája volt, hogy miként lehet „okosabb” és a felhasználók igényeit még jobban kiszolgáló épületeket létrehozni.

A klímaváltozás és a természeti erőforrások mennyiségének drasztikus csökkenése vélhetőleg az elkövetkezendő évtizedek legnagyobb kihívása lesz. Az energiafogyasztás csökkentése és a megújuló energiaforrások használata az „Okos Városok” fő célkitűzési közé tartoznak, melyekben az épületeknek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az energiahatékonyság területén

A negyedik alkalommal megrendezett konferencián az épületautomatizálás és az „Okos Városok” mellett számos, ezekhez a területekhez kapcsolódó innovatív megoldás is előtérbe került. A résztvevők rengeteg információt kaphattak a technológiák jelenlegi állapotáról, várható trendekről és piaci fejleményekről nem csak a Cseh Köztársaság, de az egész világ területéről egyaránt. Külön figyelmet szenteltek az IoT, vagyis a "Dolgok Internete" témájának is.

Számos mamutvállalat is képviseltette magát, a Samsung pl. bemutatta legújabb TV modelljét. A szórakoztató elektronikai eszköz érdekessége, hogy kikapcsolt állapotban a hátoldali kamera segítségével képes a képernyőn megjeleníteni a mögötte lévő fal mintázatát, ezáltal szinte beleolvad környezetébe. A Vodafone is tartott egy számunkra is igen érdekes előadást, első sorban a csehországi tapasztalatai kapcsán, ahol kb. 1 éve tesztelik az NB IoT hálózatot... (Az iNELS Air termékeket a NarrowBand hálózatra is fejlesztjük a SigFox és a LoRA mellett) És persze mi is bemutattuk az iNELS okos megoldásait...

A rendezvény 3 fő blokkból épült fel:  

  1. Milyen tényezők befolyásolják az intelligens épületek, épületautomatizálási rendszerek fejlesztését?
  2. Smart technológiák és megoldások
  3. Hogyan építsünk "okosabb" és még inkább felhasználóbarát épületeket?

Mindegyik blokk végén az adott terület szakértőinek kerekasztal beszélgetését is meghallgathatták a résztvevők, ahol az ezekkel kapcsolatosa legfontosabb kérdésekről értekeztek.

A vendégek elsősorban építészek, tervezők, villamossági szakemberek, fejlesztők, befektetők, építőipari cégek képviselői és szakirányú területen tanuló diákok voltak. 

A konferenciát az „Association of Smart Living” szervezte az Economia a.s.-el karöltve, a Cseh Green Building Council (CZGBC) és a Cseh Köztársaság Regionális Fejlesztési Miniszterasszonyával, Klára Dostálovával együttműködve. 

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és a kiváló szervezést anyacégünk nevében is!

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest