Rólunk>Új év, új célok, új fogadalmak... és egy kis értékelés

Új év, új célok, új fogadalmak... és egy kis értékelés

A 2017-es év, mintha egy szempillantás alatt telt volna el és ilyenkor éppen időszerű egy kicsit visszatekinteni – átgondolni, hogy mik történtek ebben az évben és kiértékelni ezeket. Új fogadalmakat is ilyentájt szoktunk tenni és ilyenkor határozzuk meg a következő év, időszak célkitűzéseit is. Pontosan ez zajlik most az ELKO EP vállalat háza táján cégcsoport szinten is… Tekintsünk vissza közösen az ELKO EP cégcsoport 2017-es évére!

Először is, nagyon büszkék vagyunk az új iNELS Air termékkörünkre, amely az IoT (Internet of Things) területre kínál számos megoldást. A termékkör különböző szenzorokból, érzékelőkből és vezérlőkből áll, amelyek jelenleg már a Cseh Köztársaság három legnépszerűbb IoT hálózatával is kommunikálnak – LoRA, Sigfox, NB-IoT

Egy sor új, ipari felhasználású felügyeleti relét fejlesztettünk (VR és CR sorozat), amelyek hamarosan hazánkban is készletre kerülnek. Alkottunk egy új Touch Panel-t, amely kifinomult, modern, 10 inch-es vezérlőfelületet biztosít az iNELS-rendszerek kezeléséhez. Végül, de nem utolsó sorban, folytattuk a nagy szállodák automatizálásához alkalmazható termékek fejlesztését is. 

2017-ben az ELKO EP „család” két új taggal is bővült. Két új leányvállalatot alapítottunk – egyet Horvátországban, Bruno Crnicki vezetésével, a másikat pedig Indiában, amelyet Anshu Buch irányít majd.

Az elmúlt év során számos kiállításon és vásáron volt szerencsénk képviseltetni magunkat. Csehországban pl. megjelentünk az Amper és az Urbis vásárokon. Részt vettünk az ISE 2017-en is, amely a világ legnagyobb AV rendszerintegrációval foglalkozó kiállítása. De Csehországon kívül is több európai városba elutaztunk, olyan rendezvényekre, mint pl. Coneco Racioenergia (Pozsony), Eltefa (Stuttgart), Construmat (Barcelona), Décor Hotel (Liszabon), Xenia 2017 (Athén). Magyarországon is több rendezvényen, roadshown, partner-napon és kiállításon részt vettünk, melyek közül a legjelentősebbnek talán a Construma 2017 kiállítást értékeljük. És persze Európán kívül is merészkedtünk, pl. a Jimex 2017 vásárra (Jordánia), az Iran Smart Expo 2017-re (Irán), vagy a Saudi Build Expo-ra (Szaúd-Arábia).

Természetesen nem egyedül repkedtünk szerte a világban, hiszen mindenhová velünk tartottak a különféle interaktív paneljeink és bemutató bőröndjeink, teles-tele az általunk gyártott technológiai „nyalánkságokkal”. Termékeink számos egzotikus helyszínen is beépítésre kerültek. A LARA multimédia lejátszónk például a Maldív-szigetekre is „elutazott”, hogy elkápráztassa egy igazi földi paradicsom, a Velaa Privát Sziget trópusi üdülőhelyének látogatóit. Dubaiban a Ferrari luxusautó bemutatótermében, 2017 óta immáron a mi termékeink vezérlik a világítást, Bhutánban pedig két épületben telepítettünk iNELS épületautomatizálási rendszert; a Bhután Nemzeti Bankban és a Toyota bemutatótermében. De 2017-ben számos egyéb luxushotelbe és épületbe került iNELS-rendszer szerte a világon.

Büszke partnerei voltunk nem csak tech-rendezvényeknek, de például a hagyományos „családi” fesztiválunknak, a holesovi regattának is, ahol az anyacég zenekara, az ELKO Band is fellépett. Az ELKO EP által támogatott első osztályú labdarúgó csapat, a Fastav Zlín focistáinak köszönhetően egy nagyszerű bajnoki szezont követhettünk nyomon, nem beszélve az izgalmakról, melyet az Európa Liga jelentett, ahol a srácok Európa topcsapataival mérhették össze erejüket. Emellett próbálunk segíteni is, ahol kell – 2017-ben például a kromerizi korházat és a „Jó angyal alapítványt” (Good Angel Foundation) támogattuk.

Habár néhány nagyszerű ember távozott vállaltunktól az év során, cserébe viszont számos ügyes, tehetséges szakember csatlakozott hozzánk és erősíti immáron az ELKO csapatát, amely nagyban segíti, hogy mindig többet nyújtsunk ügyfeleinknek.

Dióhéjban tehát ez volt 2017. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek. És hogy mi vár ránk 2018-ban? Meggyőződésünk, hogy ez még az előző évnél is jobb lesz. Jelenleg kiállításokra készítünk újfajta bemutató-paneleket, új leányvállalat indítását intézzük Vietnámban, az intelligens közterület világítási megoldásaink dizájnját alakítjuk és finomhangoljuk és a parkolási érzékelők gyártásába is hamarosan belekezdünk. A fejlesztési részlegünk pedig csupa új termékkel foglalkozik és fejleszti azokat, mind a relé, mind az épületautomatizálás területén. Emellett az iNELS-rendszerhez kapcsolódó vezérlő applikációkat is tökéletesítjük, a gyártás pedig teljes sebességgel zajlik. De nem kell aggódnia – minden újdonságról időben tájékoztatjuk!

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest