Rólunk>XXVIII. Simonyi Károly Elektrotechnikai Verseny

XXVIII. Simonyi Károly Elektrotechnikai Verseny

Május 11.-12.-én 28. alkalommal került megrendezésre Pécsett a Simonyi Károly Elektrotechnikai Verseny, a Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola épületében. A rendezvény fővédnöknek ezúttal kollégánkat, Porempovics Józsefet kérték fel, cégünk, az ELKO EP Hungary Kft. képviseletében. Az esemény napjainkra joggal nevezhető nemzetközinek, hiszen a magyar mellett számos, az országhatáron túl található szakiskola diákjai is megmérették magukat.

A hivatalos megnyitóra pénteken 14:00-kor került sor, majd ezt követően, kisebb megemlékezés keretein belül, egy-egy szál virágot helyzetek el Simonyi Károly szobránál. Ezután kezdődött csak el a vetélkedés – az írásbeli feladatok megoldásával.

Szombat reggel a tesztek írásával folytatódott a verseny.  Mialatt a nebulók a fejüket törték, József kollégánk tartott előadást a kísérőtanároknak, amelyet a tesztek végeztével a tanulók is meghallgathattak. A téma főként az IoT hálózatok általános jellemzői, illetve az iNELS Air termékkör bemutatása volt.

Végül, az előadásokat követően, az írásbeliket legjobban teljesítő 10 versenyzőnek szóbeli feladatokat kellett megoldania, majd az összes feladat kiértékelése után, dél körül az eredményhirdetés is megtörtént. Az egyéni- és csapatban induló versenyek helyezettjeit is értékes ajándékokkal jutalmazták.

Érzékelhető volt, hogy egyelőre nem túl erős az IoT technológia ismerete sem a tanárok, sem a diákok körében, mely a legjobban talán a terület - viszonylagos – újszerűségével magyarázható. Ebből kifolyólag viszont József kollégánk színvonalas előadása jelen pillanatban abszolúte hiánypótlónak számít.

Ezúton is köszönjük a megtisztelő meghívást, találkozzunk jövőre is!

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest