Termékek>iNELS > RF Control
Vezeték nélküli villanyszerelési rendszer

iNELS RF Control eszközök

A kommunikáció 868 MHz frekvencián történik (épületautomatizálás), kétirányú RF Control Protokollal. Nyílt területen a hatótávolság 200 m, de ez mintegy 40-50 méterrel rövidebb is lehet, az épület szerkezeti kialakításától függően. Általában a kommunikációt a legjobban a vasbeton, míg legkevésbé a gipszkarton zavarja. A hatótávolság jelismétlő használatával kiterjeszthető. Amennyiben a jelet pl. emeletes épületben a födém fölötti helyiségekbe is szeretné eljuttatni, hatékony megoldás lehet egy eLAN-RF-003 intelligens RF Box használata. A rádiófrekvenciás jelek terjedésének változékonysága miatt a központ elhelyezésére javasolt elv a közvetlen rálátásra törekvés, illetve az RF egységek által bezárt terület középpontja. A DIN sínre vagy egy hálózati aljzatba dugaszolható eszközök telepítése már jól ismert szabályok szerint történik, míg a süllyeszthető (box) verziókat többféleképpen is elhelyezhetjük, pl. kötő - vagy szerelvénydobozba, a lámpatest burkolata alá, mennyezetbe, stb...

Az eszközök, nevezzük őket aktoroknak vagy vevőknek, csoportosítása a vezérlési funkciók alapján történik (fényerőszabályzók, fűtésvezérlők, kapcsolóaktorok), működési tápfeszültségük 230 V AC. Ezen felül a hőmérséklet szabályozás eszközei védve vannak a rádiófrekvenciás jel esetleges elvesztése ellen is. További beépített védelem az áramszünet utáni visszaállítás funkció, mely helyreállításkor ellenőrzi és összehasonlítja a valós és beállított állapotokat és szükség esetén módosítja is azokat. "Jó kapcsolathoz, jó kontaktust!" - ezért az iNELS RF Control kapcsolóaktorait 16 A-es AgSnO2 kontaktussal láttuk el - amelyek lehetővé teszik az induktív terhelések kapcsolását is. 

A fényerőszabályzók (dimmerek) esetében a LED fényforrásokról sem feledkeztünk meg. A LED dimmerek rendelkeznek egy minimum fényerőt beállító potenciométerrel a fényforrás alacsony fényerősség szinten történő villogásának megszüntetésére. A névtelen gyártóknak gyakorta meggyűlik a bajuk a kétoldalú megoldásokkal, a hagyományos vezetékes - és vezeték nélküli megoldások kombinálásával, amit mi megoldottunk például az RFDEL-71 és az RFSAI-61B eszközökkel. 

Az eszközök 50%-ban elemes táplálásúak, amelyek élettartama 3-5 év, mely elegendő ahhoz, hogy a vezérlők biztonsággal elhelyezhetők legyenek olyan helyekre, ahol az elemek gyakori cseréje nehezebben oldható meg. Az elemes táplálás lehetővé teszi a csendes működésű mikro nyomógombok használatát a vezérlőkben, ezzel biztosítva a szinte zajtalan vezeték nélküli kapcsolást. Más rendszereszközök tápfeszültsége 230V, mert a hőmérsékletmérések és ellenőrzések miatt gyakori a kommunikáció. 

Villanyszerelési megoldások az iNELS RF Control gyakorlati alkalmazásával

iNELS RF Control

iNELS RF Control

iNELS RF Control

Szállodai szoba

Családi ház

Lakás

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest