Termékek>LIGHTING

Mi is tulajdonképpen a LED?

A LED egy mozaikszó, az angol Light-Emitting Diode (Fénykibocsátó dióda) elnevezésből származik. Egy P-N átmenetet tartalmazó elektronikus félvezető alkatrészről van szó, amely látható fényt sugároz maga köré. Környezetünkben már hosszú évek óta jelen van, de csak az utóbbi néhány évben szembetűnő a térhódítása – a gépkocsik izzói, az utcai világítás, háztartásban használt berendezések és természetesen az otthon világítása során is egyre több LED forrású világítást használunk.

A jövő fényforrása

Napjainkban a legnagyobb figyelmet vitathatatlanul a LED fényforrások harcolták ki maguknak. Ennek oka nem csak a hagyományos izzók gyártásának leállításában keresendő, hanem egyértelműen a LED fényforrások egyre jobb paramétereinek. Megkérdőjelezhetetlen előnyei – alacsony fogyasztás, magas hatásfok, hosszú élettartam – a jövő fényforrásává teszik.

Energetikai címke

Az energetikai címke pontos, egyértelmű és összehasonlítható információkat tartalmaz az egyes elektromos fogyasztók energiafogyasztásával, teljesítményével kapcsolatban. Az összes általunk forgalmazott fényforrás az „A – LED izzók, hatékony kompakt fénycsövek“ kategóriába tartozik.

A

LED izzók, gazdaságos kompakt fénycsövek

B

Nem gazdaságos kompakt fénycsövek, gazdaságos halogén izzók

C

Átlagos halogén  izzók

D

Nem gazdaságos halogén izzók

E

Nem gazdaságos izzók

F

Nem gazdaságos izzók

G

Nem gazdaságos izzók

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest