Rólunk>Smart Home megoldások egy gondtalan nyárhoz

Smart Home megoldások egy gondtalan nyárhoz

Nyakig benne vagyunk a nyárban, mondhatnánk "teljes gőzzel dübörög a nyár"; az év legforróbb időszaka ez, amikor a legtöbben rég áhított szabadságukat töltik. Éppen itt az ideje, hogy kihasználjuk az intelligens otthon megoldásokban rejlő előnyöket, hiszen ez az egyik céljuk; megkönnyíteni, kényelmesebbé tenni, például a nyári pihenést is. De hogyan? 

  • Berendezések távolról történő vezérlése

Ki ne ismerné a klasszikus esetet, amikor nyaralásra indulunk és (szerencsésebb esetben) néhány km megtétele után azon kell töprengenünk, vajon kihúztuk-e a vasalót?! Az intelligens otthon-rendszer lehetővé teszi, hogy az okostelefonunkra telepített applikációban ellenőrizzük és, ha szükséges, kikapcsoljuk a rendszerhez csatlakoztatott eszközeinket. 

  

  •  Távvezérelt légkondicionálás

Bizonyára Ön is értékelné, ha otthonában távolról szabályozhatná a klímaberendezés működését. A vezeték nélküli iNELS RF Control rendszer segítségével, az okostelefonjára telepített applikációt és az intelligens eLAN-IR boxot használva ez gyerekjátékká válik. Az applikációban nem csak a légkondicionálást, de akár valamennyi audio/video eszközét - televízióját, DVD lejátszóját, házimozi-rendszerét, stb... - is vezérelheti.

 

  • Mozgásérzékelők és videokaputelefonok

Hasonlóképpen, távollétében otthona és a benne található értékek biztonságáról is gondoskodhat. Az intelligens eLAN-RF boxot érzékelőkkel kombinálva, a rendszer azonnal tájékoztatja bármilyen váratlan mozgásról vagy nem kívánt behatolásról. A videotelefonként és a kaputelefon beltéri egységeként is funkcionáló LARA médialejátszót és a Dahua IP videokaputelefont a Connection Server segítségével illesztheti a rendszerbe, amely így lehetővé teszi, hogy a távollétében érkező látogatóival kommunikáljon. A rendszer képes okostelefonján megjeleníteni a látogató képét, melyet a kaputelefon kamerája rögzít csengetéskor. Ehhez alapesetben 5 telefonkészülék állítható be. Így távolról is bármikor pontosan láthatja, hogy éppen mi történik a bejárati ajtaja előtt.

    

  • Fényforrások, készülékek kapcsolása

Nyilván senki nem szeretné, hogy a betörők tudomást szerezzenek róla, hogy távollétében otthona üresen, elhagyottan áll. Az SHT-1 digitális kapcsolóórával könnyedén hozhat létre jelenlét-szimulációkat, ezzel megtévesztve, elriasztva a nem kívánatos betolakodókat. 

  

  •  Folyadékszint szabályzás

A nyári időszakot manapság már nem csak ragyogó napsütéses, forró napok, de sokszor viharok és igazán komoly esőzések is jellemzik. A HRH-5 folyadékszint kapcsoló vagy az RFSF-1B vezeték nélküli folyadékérzékelő használatával azonban nem érheti váratlanul egy esetleges beázás vagy vízkiömlés, hiszen ezek az eszközök nyomban értesítést küldenek telefonjára. Sőt akár jelzést is küldhetnek pl. egy kapcsoló egységnek, ami bekapcsolja a szivattyút, elzárja a szelept, stb...

 

Az okos megoldásokról további információt itt talál. Az applikáció próbaverzióját itt érheti el: Android OP rendszerhez és iOS-hez.  

 
ELKO EP Hungary kft., Hungária körút 69., 1143 Budapest